Spizes
 
Wie Wat Waar Waarom

Wie is Leontine Wagenaar?
Leontine is sinds 1984 afgestudeerd aan het AMFI Amsterdam Fashion Institute, de voormalige Mode academie Charles Montaigne.

Na jarenlange ervaring als concept designer bij verschillende retail bedrijven zoals Marca (C&A), Vroom & Dreesmann en Prénatal besluit Leontine haar eigen bureau SPIZES op te richten. Het doorgeven van haar visie op de ontwikkeling van collecties en haar kennis van productstrategieën is haar hoofddoelstelling.

Leontine gaat pragmatisch en resultaatgericht te werk. Ze is enthousiast en gedreven, hetgeen onmisbare eigen-schappen zijn voor een succesvol creatief proces. Een goede en open sfeer in het samenwerken vindt zij essentieel voor het behalen van succes. Door haar communicatieve vaardigheden en persoonlijke uitstraling krijgt ze haar omgeving enthousiast en weet zij haar klanten te inspireren een nieuwe innovatieve route te kiezen.

Leontine woont en werkt in Zandvoort. “Ik vind het heerlijk aan zee. De wind waait door je haren en wast mijn gedachten schoon. Zo komt mijn creativiteit het meest tot haar recht. Voor het opsnuiven van inspiratie reis ik graag. Bestemmingen zoals Sjanghai, Azië in het algemeen, Barcelona, Londen, Berlijn en de Verenigde Staten zijn mijn favoriet.”

Leontine Wagenaar
SPIZES voor de perfecte smaakverhouding - Mijn favoriete boek op dit moment: de Eeuw van Azie - Creativiteit betekent uitvinden, expirimenteren, groeien, risico's nemen, regels overtreden, vergissingen maken en pret hebben!